21 de desembre de 2014

... i ja és Nadal...

... els llums al carrer, ens avisen que s' acosta...
penses que encara falten dies, però el temps corre i no t'adones que realment està aquí mateix. Sempre em passa, no em ve gens de gust els guarniments i els preparatius, el meu fill s'ha fet gran i l' expectativa de parar l' arbre o comprar una figureta nova pel pessebre, ja no hi és, com no hi són persones imprescindibles en la meva vida i que aquests dies et fan mirar enrere amb tristor.
Els petits de casa han crescut i les festes han canviat, i al final aprens a mirar aquests dies amb un altre punt de vista.
La família continua unida amb absències, però també amb noves personetes que creixen, s' il.lussionen i volen col.laborar i formar part de tot aquest enrenou i penses que no pots deixar de seguir amb tot el que el Nadal comporta i comences a fer llistes d' idees, regals, menjars...
Així que el punt de partida de les festes a casa sempre ha estat Santa Llúcia, de fet és quant començaven abans les fires i l' encesa de llums a la ciutat i quant l' aspecte de casa canvia, aquest any he decorat poc i tot fet a mà.
He buscat el que tinc a l' abast i amb això he canviat l' aspecte de casa...
Les corones, estan fetes amb les plantes seques de les mongeteres de l' hort, les acostumo a guardar, doncs malgrat seques continuen flexibles i fàcils de manipular, unes pinyes, retallets de roba, filferro, cordill de cànem i uns estels troquelats de paper texturat.


Amb els mateixos materials, he guarnit uns pots de vidre que serveixen de portaespelmes.
Unes branques del bosc, han substituït, l' arbre tradicional.I al que si que no renuncia el meu fill, malgrat fer-se gran, és al calendari d' advent, que aquest desembre he fet amb sobres de paper kraft i tags guarnits.

I el desembre també ha estat temps de tallers infantils, targetes de nadal, etiquetes, cartes... el primer per l' Ajuntament de Vilanova de Sau.I el segón amb l' Alicia a Alfil.be Sagrada Família.Treballar amb nens em fa molt feliç, són espontanis, treballadors i creatius, són capaços de transformar qualsevol projecte, en un món personal i acolorit transformant la idea original en una cosa nova i fantàstica!!!
I vosaltres que tal porteu els preparatius de nadal!!!

4 comentaris:

 1. M'han encantat el calendari i les targetes!!! Petons i Bon Nadal!

  ResponElimina
 2. Molt bonic tot, amb aquest toc natural de les mongetes i les pinyes i el blanc i kraft dels papers.
  Bon Nadal, Sílvia!

  ResponElimina
 3. Molt Bon Nadal Sílvia!!
  Petonets guapa.

  ResponElimina
 4. Molt emotives les teves paraules, i les teves decoracions....precioses!!! Petons!!

  ResponElimina