12 de febrer del 2013

Agenda

... en la meva línia, vaig tard!!!
tot i que fa uns dies que vaig acabar de personalitzar la meva Moleskine per aquest any, finals de gener és tard... però em falten hores!!!
Els reis em porten des de fa uns sis o set anys una Moleskine amb quadrícula, que em permet a part d' agenda, dibuixar, enganxar, pintar... el que em passa pel cap en aquell moment... aquesta és l' avantatge, però la contrapartida és m' haig de fabricar jo la part d' agenda.
Aquest any he provat una nova tècnica, el resultat es pot millorar però m' agrada força... ho he completat amb sobres estampats i cintes washi.


El disseny dels gràfics és meu,  he preparat un format d' etiqueta pels mesos de l' any i un altre pels diferents apartats que m' interessa tenir ordenats.  Ho he aplicat a l' agenda amb una tècnica de transferencies que no havia fet servir abans.  
Les transferències m' encanten doncs donen moltes possibilitats, fins ara havia probat amb èxit, passar imatges de paper a roba i de paper a fusta.
De paper a paper... suposo que és més complicat, una opció és la que us explico seguidament, no és un resultat molt perfecte, però segons quin sigui el vostre projecte igual us pot servir!!!


El primer pas seria imprimir l' imatge a transferir, en el meu cas etiquetes, però podria ser també una foto, estampat... el que volgueu.
Tot seguit cal cobrir l' espai a transferir amb paper adhesiu, en funcio del tamany pot ser cel.lo o paper adhesiu transparent (del de folrar llibres) i han papers més sofisticats que actuen amb contacte amb l' escalfor... jo he fet servir el que habitualment tens a casa. He triat l' opció mate, si us agrada més brillant això ja va a gust de cada un.
Un cop cobert, retalleu si us cal ajustar la mida o hi ha marges al voltant de l' imatge a transferir i la poseu en un bol amb aigua freda cara avall i assegurant que queda tota ella coberta.
Ho deixem uns minuts, de 3 a 5 en funció de la mida.
Passat el temps ho trèieu de l' aigua, fent pressió amb el polse aneu fregant el paper "original", cal fer una mica de força però no passar-se per que ens emportaríem també la tinta.
Farem com cargols de paper fins deixar el adhesiu transparent net i amb l' imatge transferida, la tindrem a punt per fer-la servir.
Amb aquesta tècnica no cal tenir en compte lletres o números doncs no hi ha l' efecte negatiu.
Bé, és una opció pràctica i fàcil, si coneixeu altres maneres de transferir de paper a paper m' agradaria molt conèixer-les!!!!

4 comentaris:

  1. Jo havia fet transferència sobre fusta, però no de paper a paper. Gracies per la informació! Segur que hi haurà un moment bo per provar-la.

    ResponElimina
  2. L'agenda fa molt bona pinta, jo també me la faig cada any, però més artesanal; sóc bastant patata amb les màquines! I amb els tranfers també!! ho he intentat molts cops però mai acaben de fer el pes; no se, hi ha algo que no faig bé; però m'han vingut ganes de tornar a provar-ho. Un petó!!

    ResponElimina
  3. Te molt bona pinta, aquest tipus de transferencia l'he fet un cop i queda molt be!!

    ResponElimina
  4. TXULO!!!
    I com sempre, tan fin y tan delicat...
    muxus!

    ResponElimina